Anne
(Bloemenbuurt)

Gastouderopvang Groen

Beste Ouders/verzorgers,

Ik ben Anne (1989), en samen met mijn man en twee kinderen (2016 & 2018) woon ik in de Bloemenbuurt in den Haag. Al vanaf 16 jarige leeftijd pas ik graag op kinderen. Na de havo ben ik dan ook de Pabo gaan doen en werkte ik als bijbaan in de kinderopvang. Uiteindelijk heb ik een aantal jaar in het Praktijkonderwijs voor de klas gestaan en dus ervaring met kinderen van 0 t/m 18 jaar.

Buiten zijn

Vanuit onze fijne bovenwoning zijn er dichtbij tal van mogelijkheden om buiten te zijn (speeltuinen, kinderboerderij, park, bos, duinen & strand) en dit doe ik dan ook iedere dag met de kinderen.

Ik streef ernaar om iedere dag minstens 1,5 uur buiten te zijn met de kinderen (ja, ook in de winter). Op ons balkon hebben wij een kleine moestuin die ik graag samen met de kinderen verzorg, en als er iets klaar is om te oogsten is dat natuurlijk helemaal een feest!

Spel & Speelgoed

Naast buitenspelen vind ik de ontwikkeling van ieder kind belangrijk en besteed ik veel aandacht aan creatief en sensitief spel, hierbij speel ik in op wat de kinderen bezighoudt.

Voorbeeld; Een kindje neemt een vissen knuffel mee van huis..–> We lezen een prentenboek over vissen, hebben een vis getekend met wasco en beplakt met papier en liedjes gezongen over visjes.

Bij ons in huis vind je veel houten speelgoed en open einde speelgoed (o.a. Grimms, Grapat) en is er materiaal aanwezig voor verschillende niveaus en ontwikkelingsgebieden zoals; grote/kleine kralen om te rijgen, insteek- en legpuzzels, boetseerklei, insteek mozaïek, bouwmaterialen, een keukentje en poppenspullen, en een kast vol kinderboeken.

We besteden in het spel ook aandacht aan de seizoenen en jaarfeesten zoals Sinterklaas enz.

Voeding

Gezonde voeding is belangrijk. Zeker voor opgroeiende kinderen. Van huis uit ben ik vegetariër en de kinderen die bij ons zijn zullen dan ook vegetarisch te eten krijgen. Ik vind het leuk om gevarieerd te eten met de kinderen en bied bij iedere maaltijd fruit en/of groente aan. Denk bijvoorbeeld aan rauwkost bij de broodmaaltijd, of een kopje pompoensoep bij de lunch.

Bij allergieën of bepaalde wensen wat betreft voeding houd ik daar natuurlijk rekening mee.

Wasbare luiers

Als gezin vinden wij het belangrijk om bewust om te gaan met het milieu. Bij mijn eigen kinderen heb ik ervaring met wasbare luiers, mocht u dat als ouder prettig vinden dan kan uw kindje dus wasbaar geluierd worden als hij/zij bij mij is.

Positief opvoeden

Uitleggen waarom iets wel- of niet kan, uitgaan van wat wél kan en respecteren van elkaars gevoelens en grenzen vind ik belangrijk in de omgang met kinderen. Consequent zijn bied duidelijkheid en rust en zorgt voor de kinderen voor een gevoel van voorspelbaarheid en veiligheid. Binnen deze veilige grenzen mag er veel en vind ik het ontzettend leuk om kinderen te stimuleren om iets zelf te bedenken of te proberen! Ze kunnen vaak meer dan wij (en zij zelf) denken!

Openingstijden en tarieven

Gastouderopvang Groen is geopend van 8:00-18:00 uur op dinsdag t/m vrijdag. Met een minimale afname van 8 uur opvang per dag.

De kosten zijn €6,50 per uur. Exclusief luiers en flesvoeding.

In overleg kan er ’s avonds warm meegegeten worden voor €2,50


Wilt u eens kennismaken met Anne, of kunnen wij een offerte voor u maken?
Neem dan contact op met InterKid of meld u vrijblijvend aan.

Overige informatie

Leeftijdscategorie 1,5-4 jaar
Uurtarief € 6,50
Soort woning Bovenwoning met balkon
Buitenspeelmogelijkheden speeltuinen, kinderboerderij, park, bos, duinen & strand
Huisdieren

Beschikbaarheid

's Ochtends 's Middags
Maandag
Dinsdag X X
Woensdag X X
Donderdag X X
Vrijdag X X

Bloemenbuurt


Anne
(Bloemenbuurt)


Bloemenbuurt