Esmee
(Voorburg)

Gastouderopvang Esmee’s Kinderwijs

Visie Esmee’ Kinderwijs:
Door mijn ervaring als moeder, het werken met peuters op school als peuterleidster, mijn studie Pedagogiek en Voorschoolse Educatie cursus heb ik een eigen visie ontwikkeld. Bepaalde kernpunten staan centraal bij Esmee’s Kinderwijs.
Bij Esmee’s Kinderwijs staan zelfstandigheid en spelontwikkeling op de voorgrond.

Zelfstandigheid:
Als een kind op zijn eigen tempo motorisch zelfstandig leert te worden, door bijvoorbeeld te leren om zelf zijn jas uit en aan te doen, zal dit het zelfvertrouwen bevorderen en het kind zichzelf competenter worden. Ook het leren opruimen na het spelen of na de lunch zal de kinderen zelfstandiger maken.

Spelontwikkeling:
Om een kind tot spel te laten komen, moet een kind zich eerst veilig voelen. Om een kind emotioneel veilig te laten voelen, vind ik het van belang om sensitief te praten met kinderen. Ook zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Maar ook om uit te leggen waarom iets niet mag en vooral wat dan wel mag! Ook is daarbij structuur in de dag en consequent zijn noodzakelijk. Door dagritme kaarten te gebruiken bied ik de kinderen structuur in de dag. Doordat kinderen structuur en grenzen krijgen, zullen ze zich ook emotioneel veilig voelen.

Als een kind zich dan veilig voelt zal hij of zij tot spelend leren kunnen komen. Om een kind dat bijvoorbeeld met blokken aan het spelen is verder te helpen in zijn of haar spel, ga ik meespelen met een paar blokken die nog over zijn. Het is namelijk belangrijk om niet het speelgoed af te pakken en het voor te doen, want dan haal je het kind uit zijn fantasie. Ik volg het kind dan in zijn spel door het bijvoorbeeld te spiegelen en te verwonderen. Om daarna iets toe te voegen aan het spel waar het kind op dat moment mee bezig is. Verder staat plezier voorop! Als een kind niet meer verder wil met een spel of speelgoed mogen ze het eerst zelf op ruimen en dan weer iets nieuws pakken.

Dagschema:
8.45: Inloop, vrij spelen
10.00: Fruit en drinken
10.30: Luier/wc
11.00: Tuin/speeltuin/bieb/strand
12.00: Lunch.
13.00: Slapen
14.00: Luier/wc
14.30: komkommer, tomaat, cracker en drinken.
15.00: Tuin/speeltuin/bieb/strand
16.00: activiteiten: voorlezen, muziek maken, spelen.
16.30: Luier/wc, spelen, rusten, leerzame tv kijken.
17.00: Naar huis

 


Wilt u eens kennismaken met Esmee, of kunnen wij een offerte voor u maken?
Neem dan contact op met InterKid of meld u vrijblijvend aan.

Overige informatie

Leeftijdscategorie 2-4
Uurtarief € 7,50 inclusief lunch en koeienmelk. exclusief poedermelk, luiers (2024) Vaste tijden 8.45-17.00
Soort woning apartement op begane grond
Buitenspeelmogelijkheden tuin, met elektrische bakfiets naar speeltuin/kinderboerderij/bieb
Huisdieren geen

Beschikbaarheid

's Ochtends 's Middags
Maandag 🟢 🟢
Dinsdag 🟢 🟢
Woensdag 🟢 🟢
Donderdag
Vrijdag


Voorburg

GGD-rapporten

Esmee
(Voorburg)Voorburg

GGD-rapporten