Helianthe
(Escamp/Leyenburg)

Wie ben ik?
Mijn naam is Helianthe Redmond en ben al eerder van 2019 tot 2011 gastouder geweest voor InterKid.
Ik was toen fulltime gastouder en bood opvang aan van maandag tot en met zondag.
Mijn gastouderopvang groeide dusdanig dat ik besloot om een kleinschalige opvang buitenshuis te beginnen.
Met deze opvang was ik destijds (2011-2017) de enige 24 uurs opvang in Den Haag.
Sinds 2021 werk ik 2 dagen per week bij een antroposofische opvang Olles Huis. Dit wil ik nu gaan combineren met 2 dagen gastouderopvang.
Ik heb in de periode waarin ik nu werk bij Olles Huis ervaren, wat een mooie manier het is om kinderen vanuit de antroposofische visie te begeleiden in hun groei en ontwikkeling. Deze visie sluit heel erg aan bij mijn spirituele kijk op het leven.
Ik geef dat ook graag in mijn persoonlijke omgeving door aan de mensen om mij heen, zeker als het gaat om de opvoeding van kinderen.

Wat is mijn achtergrond?
Ik ben geboren in Suriname in 1971, ben nu 22 jaar getrouwd met een Nederlandse vrouwelijke partner en samen hebben we 2 kinderen. Onze dochter van (2005) en zoon van (2006) zijn nog thuiswonend.
Ik heb tot mijn 18e in Suriname gewoond.
In Nederland heb ik verschillende opleidingen gedaan en heb ook verschillende werkzaamheden verricht.
Ik heb een zorgopleiding gedaan en werk nog steeds als flexwerker af en toe in de zorg.
Daarnaast heb ik een paar jaar lesgegeven als leraar op een vmbo-school op de afdeling Zorg en Welzijn en ben op het ROC Mondriaan ook voor een half jaar stage docent geweest.
Ik heb een HBO-opleiding SPH gedaan en ben daarmee bevoegd te werken in de Kinderopvang.
Omdat kinderen mij erg aan het hart gaan en ik ze zo goed mogelijk wil begrijpen en dat geven wat ze nodig hebben om zich op een veilige manier te ontwikkelen heb in van 2020-2022 ook een opleiding tot kindertolk gevolgd.
Ik hoop nu als gastouder weer een waardevolle bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van uw kind en laat mij daardoor onder andere inspireren vanuit de antroposofie aangevuld met mijn eigen spirituele kennis.
Mijn opvang zal daarom ook zo veel mogelijk daar waar mijn kennis reikt afgestemd zijn op de rituelen van de jaarseizoenen.

Hoe ziet een dag opvang bij mij eruit?
Ik zal opvang bieden op de maandag en de donderdag van 8.00-17.00 uur aan maximaal 3 kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 4 jaar.
Wij zullen de dag altijd beginnen en eindigen met een ritueel aan tafel en ook de dag zal verder zoveel mogelijk volgens vaste mooie rituelen verlopen.
Ik ben graag buiten (in de natuur) met kinderen dus zal ik veel in de tuin zijn met de kinderen, maar ook een wandeling naar het bos zal een regelmatige activiteit zijn. We hebben 2 honden en 1 kat, dus is het wenselijk dat de kinderen die ik opvang al gewend zijn met huisdieren.
Voor het slapen maak ik gebruik van 2 buitenbedjes. Bij extreme kou of hitte slapen de kinderen binnen in een campingbedje.
De voeding van de kinderen gaat in overleg met de ouders, maar is bij voorkeur biologisch, vegetarisch en suikervrij.
In overleg is een warme maaltijd mogelijk.
Qua speelmaterialen maak ik bij voorkeur gebruik van natuurlijke producten en zorg is dat het speelmateriaal is afgestemd op de leeftijd van de kinderen.
Ik hoop weer een paar jaar met veel plezier via Interkid 2 dagen aan huis uw kind te mogen opvangen en hoop u snel te mogen ontmoeten voor een kennismaking.

Overige informatie

Leeftijdscategorie 0-4
Uurtarief € 7,50
Soort woning Benedenhuis met tuin
Buitenspeelmogelijkheden Tuin, kinderboerderij, speeltuinen, bos
Huisdieren 2 honden en 1 kat

Beschikbaarheid

's Ochtends 's Middags
Maandag 🟢 🟢
Dinsdag
Woensdag
Donderdag 🟢 🟢
Vrijdag

how to embed google map on website

Escamp/Leyenburg


Helianthe
(Escamp/Leyenburg)


how to embed google map on website

Escamp/Leyenburg