Joosje
(Centrum)

Huis van Joosie

Waar je tot bloei kan komen en kan zijn vanuit je hart

Beste ouders, lieve kinderen,

Mijn naam is Joosje Hooimeijer, geboren op 7 november 1985 te ‘s-Gravenhage.
Mijn hele leven koester ik al een grote liefde voor kinderen. Hun sprankelijkheid , authenticiteit, energie, vrolijkheid en hun magische ontwikkeling vind ik het mooiste wat er is om te aanschouwen.

In eerste instantie heb ik dit mogen ervaren door het geven van zelfverdediginglessen. Daarnaast heb ik tijdens mijn opleiding HBO Pedagogiek & Ontwikkelingspsychologie (deelcertificaat) gezinnen gecoacht waarbij er sprake was van meervoudige problematiek. Hier heb ik gezien dat een veilige hechting en goede start van groot belang is voor de hele verdere ontwikkeling.

In 2016 werd mijn zoontje Sam geboren, het allermooiste geschenk in mijn leven. Er kwamen steeds meer vriendjes en vriendinnetjes over de vloer en ik werd al maar vaker gevraagd om op te passen. Ik genoot zo van de reuring in huis, op avontuur gaan het bos in, spelen in vrijheid en ga zo maar door dat opeens alle puzzelstukjes op hun plek vielen:
Het zaadje om als gastouder te beginnen werd geplant.

Huis van Geborgenheid
Dat een kind zich veilig en geborgen voelt is voor mij ontzettend belangrijk. Zonder het gevoel van geborgenheid zal de ontwikkeling van een kind stagneren. Baby’tjes en jonge kinderen hebben een grote behoefte aan lichamelijk contact zogenaamde huidhonger, zij zullen dan ook veel tijd in een draagdoek doorbrengen. Van belang is het waarnemen van behoeftes. Waar liggen deze en wat heeft het kindje nodig? Elk kind krijgt de ruimte om zichzelf te zijn en ik neem zijn/haar gevoelens serieus.

In Huis van Joosie maak ik gebruik van de volgende pedagogische stromingen: Attachment Parenting van William Sears, Antroposofie van Rudolf Steiner en de visie van Maria Montessori. Omdat ik opvoeding als een organisch geheel zie kies ik elementen uit deze stromingen.

Huis van Kunst
Voor mij is kunst en creativiteit van levensbelang. Soms is het nodig om je creatief te uiten als er geen woorden zijn. “Hoofd, hart en handen” is eigenlijk niet iets wat je een kind hoeft te leren. Kinderen zijn van nature zeer creatief, nieuwsgierig en volhardend. Ik wil voor ieder kind de ruimte scheppen om zich te ontwikkelen. Ik wil voor ieder kind de ruimte scheppen om zich te ontwikkelen door te volgen wie hij/zij al is. Daarbij is naar hartenlust kunnen spelen en de fantasie te stimuleren van groot belang.

Huis van Groen
Alle kinderen hebben “echte” ervaringen nodig. Ik doel op pure zintuiglijke ervaringen opgedaan via de ogen, oren, neus, mond en huid. Echt is de geur van het bos, je voeten in het zand, bijten in een appel, fietsen door een regenbui en opwarmen bij de kachel, in het gras liggen luisteren naar de zang van een vogel, een zaadje planten en vervolgens groente oogsten.
We gaan regelmatig naar buiten, ook als het regent. Dit doen we met de bakfiets of lopend. We maken tochtjes naar het strand, het bos, en we gaan vaak naar onze moestuin etc.

We eten gezond en divers en vaak biologisch. We volgen de seizoenen en vieren de dag.


Wilt u eens kennismaken met Joosje, of kunnen wij een offerte voor u maken?
Neem dan contact op met InterKid of meld u vrijblijvend aan.

Overige informatie

Leeftijdscategorie 0-4
Uurtarief € 6,80 (2024)
Soort woning Bovenwoning
Buitenspeelmogelijkheden Moestuin
Huisdieren

Beschikbaarheid

's Ochtends 's Middags
Maandag 🟢 🟢
Dinsdag 🟢 🟢
Woensdag
Donderdag 🟢 🟢
Vrijdag

how to embed google map on website

Centrum Den Haag www.huisvanjoosie.nl


GGD-rapporten

Joosje
(Centrum)


how to embed google map on website

Centrum Den Haag www.huisvanjoosie.nl


GGD-rapporten