Monique
(Vruchtenbuurt)

Dotjes & Durfals

Iedere dag een nieuw avontuur

Ik ben Monique Lageschaar en mijn gastouderopvang genaamd ‘Dotjes & Durfals’ is gevestigd in een ruim jaren ‘30 herenhuis in de mooiste straat van de Vruchtenbuurt. We hebben een zeer kindvriendelijke beschut gelegen rustige stadstuin achter het huis. Voor alle dotjes en durfals zorg ik iedere dag voor een nieuw avontuur om van te genieten met uitdagingen passend bij uw kind en volop aandacht voor fantasie en afwisseling.

Na mijn leraren opleiding aan de Hogeschool der Kunsten heb ik enige jaren les gegeven als docente Beeldende Vorming. Daarna heb ik nog enkele studies succesvol afgerond en ben geruime tijd werkzaam geweest als Grafisch Vormgever en Communicatie Adviseur in het bedrijfsleven. Recent was ik tijdelijk werkzaam als lerares Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) op een basisschool en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Mijn man Peter en ik hebben een zoon die met veel plezier woont, werkt en studeert in Amsterdam.

Spelend op ontdekkingsreis

Uw kind gaat bij Dotjes & Durfals de wereld al spelende ontdekken en zo allerlei nieuwe vaardigheden leren. Dat kan buiten in ons stadstuintje door samen de planten water te geven of door uit te waaien aan het strand en schelpjes te zoeken. Maar ontdekken kan ook binnen door te tekenen en schilderen, of allerlei creatieve knutselprojecten te maken met diverse creatieve materialen.

Verkleden

Ik naai regelmatig zelf verkleed kleren, liefst met dierenprints erop, maar gebruik daarnaast ook allerlei mooie glanzende stoffen en fluweel. Met die fraaie kostuums aan kunnen de kinderen in de huid kruipen van allerlei dieren of zich verkleden als hun favoriete personages.

Koken en bakken

Ik ben dol op lekker koken of gezond bakken en probeer regelmatig nieuwe recepten uit. Door eerst iets zelf te koken kan je het daarna trots samen gaan oppeuzelen! Ik heb veel leuke kleine bakvormpjes waarmee we samen mini pizza’s, mini quiches en mini hartige cakejes en mini muffins kunnen bakken. Steeds weer een andere maaltijd met leuke minihapjes. Ik kook altijd zonder vlees en gebruik ter vervanging dagelijks veel noten. Daarom kan ik geen kinderen opvangen met een pinda- of notenallergie.

We maken op koude  regenachtige dagen graag beslag voor volkoren pannenkoeken. Zodat we kunnen lunchen met een heerlijke vers gebakken pannenkoek, galette of blini die je zelf mag versieren!

Poppenkast

Als kleuter werd al heel jong mijn liefde voor kleurige zachte poppenkastpoppen duidelijk. Met een poppenkastpop kan je in een mum van tijd zelf een kort verhaaltje bedenken en spontaan een leuke korte voorstelling maken. Ik heb daarom veel leuke zachte poppenkast dieren die tot leven kunnen komen in een dierenverhaal. Want een verhaal uit een voorleesboek over dieren kan een goede start zijn om een spannende voorstelling te verzinnen met de poppenkastpoppen die zo zacht zijn dat ze uitnodigen tot knuffelen!

Bouwen

Er is volop vrolijk kleurig houten speelgoed aanwezig om naar eigen fantasie mee te gaan bouwen zoals stapelringen, houten blokken in allerlei vormen, Kapla (zowel ongeverfd als gekleurd!), een zeer uitgebreide houten treinbaan met meerdere viaducten, draaibruggen, een draaischijf en vele houten treintjes.

Boeken

Voorlezen uit prachtige prentenboeken zorgt na al deze avonturen voor fijne rustmomentjes en is een vast ritueel iedere dag voordat je vertrekt naar droomland! En als je uitgerust weer wakker wordt gaan we weer:

Samen spelen

Zoals buiten in ons tuintje, in diverse speeltuintjes of bij de stadsboerderij

Samen delen

Dat is reuze leuk om te leren door samen iets doen, bouwen of een spelletje te spelen.

Samen eten

Zelf bakken of koken en dan samen eten aan de grote eettafel of picknicken in het gras

Kortom we gaan samen genieten!!!

Ik ben dol op: (voor)lezen, koken, bakken, tuinieren, (verkleed-) kleren naaien, swingende muziek en samen dansen. En jij? Dat gaan we stapje voor stapje samen ontdekken…


Wilt u eens kennismaken met Monique, of kunnen wij een offerte voor u maken?
Neem dan contact op met InterKid of meld u vrijblijvend aan.


Tekst en foto’s: © copyright Monique Lageschaar

Overige informatie

Leeftijdscategorie 0-10
Uurtarief € 7,24 (van 8-18 uur = 10 uur per dag) 2024
Soort woning Jaren ‘30 herenhuis met kindvriendelijke achtertuin
Buitenspeelmogelijkheden tuin, speeltuin Abrikozenstraat/Appelstraat/bosjes van Pex/Zuiderpark/stadsboerderij, schooltuintjes Kornoeljestraat of naar het  strand!
Huisdieren geen ivm allergie man en zoon

Beschikbaarheid

's Ochtends 's Middags
Maandag 🟢 🟢
Dinsdag 🟢 🟢
Woensdag 🟢 🟢
Donderdag 🟢 🟢
Vrijdag 🟢

how to embed google map on website

Vruchtenbuurt

GGD-rapporten

Monique
(Vruchtenbuurt)


how to embed google map on website

Vruchtenbuurt

GGD-rapporten