Pauline
(Duinoord)

GASTOUDEROPVANG “PIEN”

Op 1 januari 2017 heeft Gastouderopvang “PIEN” haar deuren geopend in Den Haag! Dit in samenwerking met gastouderbureau InterKid. “PIEN” voldoet aan alle kwaliteitseisen waardoor u in aanmerking komt voor Kinderopvangtoeslag.
Het is een kleinschalige, huiselijke en avontuurlijke kinderontvangst in de wijk Duinoord. Een plek waar kinderen op hun eigen wijze en in hun eigen tempo zichzelf en de wereld kunnen ontdekken met als gedachte “mogen zijn wie je bent“. Dat geldt zowel voor uw kind(jes), uzelf en voor mij.

Hiervoor, ontvingen ik en mijn gezin, in ons huis in Maasland, 3 en soms 5 gastkinderen, 3 dagen per week. Daarnaast werkte ik als leerkracht voor groep 1,2 en incidenteel als speltherapeute. Wij zijn terug verhuisd naar onze oude buurt in Den Haag. Ik heb met veel enthousiasme een doorstart doorgemaakt met mijn gastouderopvang en dan met een volledige focus. We hebben een fantastisch huis dat uitstekend geschikt is voor een volle bezetting van 5 kinderen tot 4 jaar en 1 kind van 4 tot 13 jaar.

OPENINGSTIJDEN EN TARIEVEN

Pien ontvangt op maandag, dinsdag en donderdag 5 kinderen van 0 t/m 5 jaar en er is 1 N.S.O-plek voor een kind van 4 t/m 12 jaar. In totaal is er dus plek voor 6 kinderen. Op de woensdagmiddag zijn 6 kinderen welkom van 4 t/m 12 jaar (N.S.O). In uitzonderingsgevallen zijn flexibele openingstijden bespreekbaar.

Het tarief is € 7,50 per uur per kind (10 uur per dag). Dit is inclusief (zo veel mogelijk) biologisch eten, drinken en luiers, tripjes en extra’s. Alle gebruiksproducten zijn zoveel mogelijk duurzaam/ecologisch. Flesvoeding wordt meegenomen door de ouders. InterKid rekent graag voor u de Kinderopvangtoeslag.

Voor € 2,50 kan uw kind ’s-avonds gezellig mee-eten als u dit tijdig aangeeft. Het tarief voor incidentele overnachtingen of standaard andere opvangtijden kan in overleg worden besproken. Kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking zijn ook welkom.

ORGANISATIE EN SFEER

Ik vind een goede en open communicatie tussen ouders en mij erg belangrijk. Ik werk met een “heen- en weer schriftje” om elkaar op de hoogte te brengen van bijzonderheden, gebeurtenissen, enz. Ook vind ik het leuk en fijn om zo af en toe foto’s van de kinderen of activiteiten en berichten via WhatsApp te sturen en/of te ontvangen.

DE PLEK

“PIEN” is gevestigd op de onderste verdieping van een fantastisch herenhuis met een grote kamer en suite, waar de kinderen genoeg ruimte hebben om heerlijk te spelen, te leren en te ontdekken. De kamer(s) waar de kindjes verblijven, de tuin, de inrichting en ons gezin geven je het gevoel dat je welkom bent en dat jij en je kind(eren) worden omhuld door liefdevolle, speelse zorg en aandacht.

Op de eerste etage is nog een zitkamer voor het gezin zodat de kinderen niet steeds gestoord worden in hun spel of slaapje. Zo af en toe zal het een gezellige boel zijn met ook onze eigen kinderen (10, 16 en 18 jaar) die mee eten, spelen of op de bank ”chillen”.

MATERIAAL

Ik ben in het rijke bezit van veel uitdagend en veilig spelmateriaal, zowel voor binnen als buiten. Ik hou van mooi, duurzaam speelgoed dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden en natuurlijk is er ook Duplo, Playmobil, een poppenhuis, een huishoekje, een tent, een autobaan, puzzles en zo meer.
Er is ook veel creatief materiaal om heerlijk te tekenen, te knutselen, te kleien of om gewoon mee te experimenteren. Gewoon omdat dat leuk is, niet “mooi” hoeft te worden en al ontdekkend ontstaan de leukste creaties waar de kinderen trots op kunnen zijn omdat ze het zelf verzonnen en gemaakt hebben. Een leuke bijkomstigheid is dat de creatieve en sociale ontwikkeling ongemerkt gestimuleerd wordt want samen aan een project “werken “ is nog leuker dan alleen, voor een enthousiaste, leergierige peuter.

Buiten in de tuin is ook genoeg te ontdekken. Baby’s kunnen er heerlijk slapen in de schaduw, peuters kunnen met blote voetjes in het gras de grassprietjes voelen kriebelen. Er is een moestuintje waar de kleintjes in kunnen meehelpen, een zandbak en speelhuisje, een (loop) fietsje, slakjes, een wiebelplank, etc.

SAMEN DOEN

We gaan samen op zoek naar grote en kleine avonturen, in boekjes, spelletjes, de tuin, in muziek in kleine ommetjes in de straat en bijvoorbeeld op tripjes naar het bos, het strand, een speeltuin of een parkje in de buurt. We gaan ook vast een paar keer op bezoek bij een kunstenaar in de buurt om te zien hoe zijn werk vordert, de bakker of een timmerman.

We vieren de seizoenen. (Jaar) feesten worden gezamenlijk gevierd en de natuur wordt zoveel mogelijk naar binnen gehaald door een seizoentafel te
maken of een themahoek, te knutselen met spullen van buiten, zelf verf te maken van bijv. kruiden of sappen , te spelen met kisten, doeken en planken, , enz.

Het samen eten en drinken is een paar keer op de dag een gezellig groepsmoment. Om 10 uur kneden en bakken de kinderen hun eigen broodjes die gegeten worden met wat fruit en diksap of we gaan vers brood halen bij de bakker om de hoek. “We” maken appelmoes, bakken pannenkoeken, snijden de groente voor de soep, we dekken de tafel en vouwen de was, etc. Tussen de middag eten we een broodmaaltijd of bijvoorbeeld pannenkoeken of soep. In de namiddag is er ook een vast eet en drink moment en als het mooi weer is eten we lekker buiten of we gaan picknicken in de buurt.
Omdat de imitatiefase een erg belangrijke fase is in de ontwikkeling van het jonge kind, laat ik de kinderen zoveel mogelijk ervaren van het echte leven.

Ik kijk ernaar uit om u en uw kind(eren) te leren kennen.

Pauline Abbas
Gastouderopvang “PIEN”


Wilt u eens kennismaken met Pauline, of kunnen wij een offerte voor u maken?
Neem dan contact op met InterKid of meld u vrijblijvend aan.

Overige informatie

Leeftijdscategorie 0-13 (NSO afhankelijk van school)
Uurtarief € 7,95 (10 uur per dag) (2024)
Soort woning Herenhuis
Buitenspeelmogelijkheden Tuin, parken, strand
Huisdieren

Beschikbaarheid

's Ochtends 's Middags
Maandag 🟢 🟢
Dinsdag 🟢 🟢
Woensdag 🟢
Donderdag 🟢 🟢
Vrijdag

how to embed google map on website

Duinoord

www.gastouderopvang-pien.nl


GGD-rapporten

Pauline
(Duinoord)


how to embed google map on website

Duinoord

www.gastouderopvang-pien.nl


GGD-rapporten