Shanta
(Dreven & Gaarden)

Sinds september 2009 werk ik met veel plezier als gastouder.

Ik kan nog altijd genieten van al die kinderen en prijs mijzelf gelukkig dat ik een bijdrage kan leveren aan die eerste levensjaren, die zo belangrijk zijn voor hun latere ontwikkeling.

Voordat ik gastouder werd, werkte ik als leidster op een groot kinderdagverblijf. Dit werk gaf mij weinig voldoening omdat de groepen te groot waren en ik de kinderen niet écht zag, maar meer bezig was met dagelijkse routine.

In mijn kleinschalige opvang komen maximaal 5 kinderen per dag. Ik vang de kinderen op in de benedenetage van mijn huis die volledig voor hen is ingericht. De meesten van hen komen meerdere dagen per week en ik ben natuurlijk de enige leidster. Hierdoor kan ik een goede band opbouwen met de kinderen en hun ouders. Ik heb meerdere slaapkamers in mijn huis, waardoor het mogelijk is om alleen of met zijn tweetjes op een kamer te slapen. Voor kinderen is dit fijn, want ze maken elkaar niet wakker en zijn dan goed uitgerust.

Het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen doe ik door goed te kijken naar het kind. Wat kan het en waar gaat zijn of haar interesse naar uit. Vervolgens stem ik activiteiten, spel- en educatiemateriaal hierop af, zodat het kind zich op geheel eigen tempo kan ontwikkelen en nieuwe ervaringen kan opdoen.

Ik ga vaak naar buiten, lees veel voor en voer echte gesprekken met de kinderen. Samen met hen maak ik muziek, doe yoga-oefeningen en bereiden we het avondeten voor. Door kinderen zoveel mogelijk te stimuleren om zelf dingen te laten doen worden zij zelfstandig en helpen zij ook elkaar. Dit zorgt ervoor dat er binnen mijn groepen veel positiviteit heerst en dit is voor zowel de kinderen als mijzelf prettig.

Mocht u geïnteresseerd zijn in mijn opvang, dan kunt u contact met InterKid opnemen en aangeven dat u met mij wilt kennismaken.


Wilt u kennismaken met Shanta, of een offerte?
Neem dan vrijblijvend contact op met InterKid of meld u vrijblijvendaan.

Overige informatie

Leeftijdscategorie 0-4
Uurtarief € 7,10 (2024)
Soort woning Eengezinswoning
Buitenspeelmogelijkheden Tuin, kinderboerderij
Huisdieren

Beschikbaarheid

's Ochtends 's Middags
Maandag 🟢 🟢
Dinsdag 🟢 🟢
Woensdag
Donderdag 🟢 🟢
Vrijdag 🟢 🟢

how to embed google map on website

Dreven & Gaarden

GGD-rapporten

Shanta
(Dreven & Gaarden)


how to embed google map on website

Dreven & Gaarden

GGD-rapporten